Online Casco Biztosítás

Kösse meg Casco biztosítását könnyedén a Online Biztosítási kalkulátorunk segítségével!

Mire nyújt szolgáltatást a Casco Biztosítás?

Az alapesetben szolgáltat a tűz, elemi, lopás- és törés kár esetén, független attól, hogy a gépjárműben saját hibából történt sérülés, vagy már így találtunk rá. Fontos megemlíteni, hogy a Casco biztosítás a szerződéskötéskor rögzített minimum (lehet ~15eFt-esetenként akár több millió Ft) és százalékos (10%, 20%, 30%) önrész mértékének megfelelően téríti meg kárunkat. Totálkárnál (gazdasági totálkár, lopás) a százalékos önrészt, míg minden egyéb esetben (kivéve üvegkár, részlopás, zárcsere) csak akkor veszi figyelembe, ha a minimális önrészesedés alacsonyabb.

Példa a kártérítésre: autónk összetört, amelynek javítási költsége 350e Ft, és Casco biztosításunk 10%, de minimum 50e Ft-os önrészesedéssel lett megkötve. Mivel a 350e Ft 10%-a kevesebb mint az 50e Ft, ezért a „de minimum 50e Ft”-os önrészesedést kell megfizetnünk a javítónak, míg a fennmaradó 300e Ft-ot téríti a biztosító.

Ezek alapján elmondható, hogy a CASCO biztosítás önrészét érdemes átgondoltan megválasztani, hiszen a kedvező díj érdekében lehet magasat választani, de egy “kisebb” káreseménynél könnyen előfordulhat, hogy nem tudjuk autónkat megjavíttatni. Választáskor nem érdemes magasabb önrészt választani olyan összegnél, melyet egy káresemény során biztosan elő tudunk teremteni….

Szűkíthető kockázati körök és kiegészítő szolgáltatások:

A Casco biztosítás piacán az ügyfelek részéről különböző alternatív igények alakultak ki, amelyekben az ügyfelek bizonyos kockázatokat nem igényelnek, vagy a Casco káresemények során csakis szélsőséges esetben kérnek kártérítési szolgáltatást. Ennek eredményeként létrejöttek olyan Casco biztosítás termékek, amelyek a különböző kockázati körök között válogatási lehetőséget nyújtanak az ügyfelek részére, így saját igényeikhez igazítva a szolgáltatásokat. A lehetőségek között megtalálható:

  • Lopás kockázat nélküli,
  • csak Lopás kockázattal,
  • csak Törés és Elemi kockázattal,
  • csak elemi Kockázattal,
  • üvegtörés nélküli,
  • rögzített rezsióradíjakkal rendelkező,
  • stb.

Casco biztosítás kiegészítő szolgáltatások

Kiegészítő szolgáltatásként az ügyfelek számos kiegészítő biztosítást választhatnak Casco biztosításukhoz, így például Poggyász-lopás, Csere autó, Benn ülők balesetbiztosítása, gépjármű assistance…..

Hogyan Köthetek Casco Biztosítást?

Egy Casco biztosítás megkötésére lehetőség van biztosítás közvetítő, biztosítási alkusz közreműködésével, vagy Online CASCO kalkulátor segítségével.

Az Online CASCO kalkulátor összehasonlítja a biztosítók különböző termékeit és díj szerint sorba állítja.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.